שמונה טיפים להפחתת צריכת הסוכר בקנדידה

טיפול ואבחון קנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון קנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב חייגו עכשיו!

שמונה טיפים להפחתת צריכת הסוכר בקנדידההסוכר בתזונה מופיע במזונות רבים: סירופ תירס, סוכר חום, מיצי פירות, דקסטרוז, גלוקוז, פרוקטוז, סוכר מנטה, עמילן מוקשה, לקטוז, סוכרוז, סוכר דורה, וסוכר מולסה. קיימים לפחות 56 מונחים שונים מהם יש להיזהר, המופיעים על תוויות המזונות. וכן. יש להיזהר מפני צריכת סוכר, שכן הוא נחשב לחומר ממכר ביותר.

הפחתת צריכת הסוכר ומעבר לתזונה דלת סוכר מסייעת להגנה מפני קנדידה ובעיות בריאות אחרות. מומלץ לנקוט במאמצים לסגל את המודעות להתמודדות עם התמכרות לסוכר. מאמר זה מגיש שמונה טיפים המאפשרים הפחתת צריכת סוכר במחלת קנדידה.

1. הפחתת הסוכרים במשקאות

אנשים רבים אינם מודעים לכמות הסוכר אותה הם צורכים במשקאות. מספר כפיות סוכר בתה או קפה, מיצי פירות, משקאות המלווים את ארוחת הצהריים שתיית משקאות קלים, או אפילו מים בטעמים "בריאים", מכילים מנות סוכר גדולות ומגבירים את צריכת הסוכר לרמה גבוהה יותר. הפחתת הדרגתית של המשקאות הממותקים מובילה אף לשינוי העדפות בטעמים.

ברגע שמתרגלים לתזונה נמוכה בסוכרים, גם התשוקה לסוכר שוככת. הפחתת צריכת המשקאות המתוקים מעלימה את התשוקה למתוק ובמקביל ניתן להפחית אכילת חטיפים מתוקים. כשמתחילים את הקרב נגד סוכר בקנדידה, יש לזכור כי שינויים קטנים לטווח הארוך יעילים יותר מאשר גישה דרסטית של הכול או כלום.

2. הכרת תוכן הסוכר הכולל במזונות

פירות ומקורות סוכר טבעיים שונים נושאים יתרונות תזונתיים, אך הם עדיין מתוקים ועלולים להוביל להתמכרות ולמצב של יתר קנדידה. בסופו של דבר, תמיד רוצים יותר סוכר. זה נכון במיוחד אם אתם צורכים יותר מדי פרוקטוז.

לכן יש לגלות מודעות לצריכת הסוכר הכוללת באמצעות תשומת לב למקורות הסוכר המגיעים גם מפירות. בשלבים הראשונים של תזונת קנדידה, מומלץ ביותר להימנע מפירות לחלוטין.

3. שימוש בתחליפי סוכר

כל שיש לעשות הוא להחליף את הסוכר האהוב עם תחליפי סוכר המכילים רמות נמוכות יותר של סוכר. צעד זה חשוב לירידה במשקל ולמניעת "האכלת" פטרת הקנדידה, הגדלה בעיקר כתוצאה מצריכת סוכרים.

סוכרים נמצאים במזונות רבים ומפתיעים, כולל מסטיקים, רטבים לפסטה, סירופ נגד שיעול, מוצרי מנטה ושעועית אפויה. אפילו מספר תרופות מרשם מכילות סוכר, לכן יש לגלות ערנות ולסרוק את כל תוויות המזונות טרם הרכישה.

4. פיקוח על סוכרים נסתרים במזונות

חשוב לדעת לזהות סוכרים בכל הצורות במזונות. תעשייני המזונות חכמים ביותר עם המילים בהן הם משתמשים לציון רשימת המרכיבים.

המרכיב הראשון על תוויות המזון הוא המרכיב המופיע בכמות הגדולה ביותר. אם המרכיב הראשון המופיע היה 'סוכר', האם הייתם רוכשים את הפריט? כנראה שלא. התעשיינים מודעים לנתון זה, ולכן נוטים במקרים רבים לפצל את הסוכר לשלושה או ארבעה סוגי רכיבים שונים.

לדוגמא, המרכיבים המופיעים במקום השלישי, הרביעי והשביעי, עשויים להיות מולסה, סוכרוז וסירופ תירס המכיל רמות גבוהות של פרוקטוז. במקרה זה, הסוכר עדיין נחשב למרכיב הגדול ביותר בפריט המזון, אך צרכנים רבים אינם מודעים לעובדה זו.

5. הפחתה הדרגתית של סוכר

צעד המפתח הוא להפחית את צריכת הסוכר בהדרגה. יש אנשים שנאבקים עם גמילה חדה ופתאומית, המובילה בסופו של דבר להגברת ההשתוקקות לסוכר. כשאתם מתכוננים להתחלה בתזונת קנדידה, עליכם לוודא שאתם מפחיתים את צריכת הסוכר בהדרגה כשבוע או שבועיים לפני תחילת תכנית התזונה החדשה.

יש להתחיל עם מעבר לאכילת אגוזים או פירות במקום קינוחים, ולבשל את האוכל לבד כך שניתן יהיה לדעת מאילו חומרים הוא מורכב. מומלץ להמשיך לבצע את ההתאמות מדי שבוע, ולהקפיד על תזונת קנדידה המאפשרת איזון תקין מחודש של המעיים. לאחר מספר שבועות בתכנית תזונת קנדידה, ניתן להתחיל להשיב את הפירות בהדרגה.

6. הבנת העיתוי והסיבה לאכילת סוכר

חלק מהאנשים צורכים סוכר מתוך הרגל, בעוד שאחרים משתמשים בו כמנגנון התמודדות עם לחץ. יש לשים לב להתנהגות זו ולהבחין אם מוסיפים יותר סוכר רק על מנת לספק את הרעב הרגשי.

מעבר למנגנוני התמודדות אחרים יעילים ובריאים יותר כגון יוגה, מדיטציה, טיפול פסיכולוגי או פעילות גופנית, מובילים לשיפור התחושה בטווח הארוך הרבה יותר מאכילת חטיפים מתוקים. תוכנית הטיפול בקנדידה כוללת שיטות לזיהוי רעב רגשי וגישות להפחתת מתחים.

7. שינוי התזונה לטיפול בתסמינים רגשיים

אכילת פחות סוכר עשויה להשפיע מבחינה רגשית, אך ניתן למנוע את תחושת האבדון והקדרות הנובעים מהפחתת צריכת הסוכר, באמצעות הוספת מזונות מלוחים לתזונה.

מומלץ לשלב מזונות מלוחים חדשים, לנסות מתכונים חדשים, וליהנות מחלופות תזונה אותם עדיין לא ניסיתם.

8. אתגרים חברתיים

עם ההחלטה להפחתת צריכת הסוכר, מתחילה ההתמודדות עם התשוקה הפנימית לסוכר, אך יש להתמודד בדרך גם עם מספר אתגרים חברתיים. איך אפשר לומר 'לא' למזונות מתוקים בחתונות, ימי הולדת ואירועים אחרים?

בדיאטה רגילה, "רמאות" מדי פעם לא תזיק לבריאות באופן משמעותי, אך במחלת קנדידה, התסמינים עשויים להתפרץ ולהחמיר לאחר אכילת מזונות מתוקים, לכן יש להקפיד על המשטרה התזונתי, ולגלות מודעות מוגברת להרגלי אכילת הסוכר במיוחד במצבים חברתיים, על מנת להקל את ההתמודדות עם הקנדידה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב חייגו עכשיו!

המרכז לטיפול ואבחון קנדידה​
המרכז לטיפול ואבחון קנדידה​

המרכז לטיפול ואבחון קנדידה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון קנדידה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון קנדידה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.​

אז מה היה לנו בכתבה:
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!