תחושת חולי ועייפות, גודש בסינוסים, נפיחות בגוף, דיכאון או ערפול מוחי במשך היום הם תסמינים רפואיים אמיתיים חסרי טיפול מהיר, תרופה או כדור. אנשים רבים סובלים מצמיחת יתר של קנדידה, אך רובם אף אינם מודעים לכך.
חלק מהבעיה הוא שזוהי אינה מחלה המוכרת על ידי רופאים רבים, ולא קיימת גלולת פלא אותה ניתן לרשום לתסמינים אלו. בנוסף, הם אינם מאובחנים.
ראשית יש פשוט להבהיר שלכל אדם יש קנדידה, שהיא שמרים מועילים החיים בבטן, ותפקידם הוא לסייע בעיכול וספיגת חומרים מזינים. אך כשרוב האנשים חושבים על קנדידה, הם חושבים על פטרת שיטתית, אשר גורמת לצרות אמיתיות.
זהו מצב בו הקנדידה יוצאת מכל שליטה, מתיישבת במעיים ובחלקים אחרים של הגוף, וגורמת למגוון תסמינים שאינם נעימים. החדשות הטובות הן שטיפול טבעי ופשוט, אך כזה שיש להקפיד עליו ללא פשרות, מפיג את תסמיני העייפות ומשיב את הקנדידה למצבה הנורמאלי.
תזונה למצב יתר של קנדידה
הטיפול מתבסס על גישה כפולה: הפסקת האכלת השמרים, במקביל לריפוי המעיים וחיזוק מערכות הגוף.
מזונות פרוביוטיים – שיטה מצוינת לבנייה מחודשת של פלורת המעיים. יש למלא את הגוף באופן קבוע במאגר חיידקים טובים במעיים, באמצעות אכילת כרוב כבוש, יוגורט ורוויון.
תזונה איכותית – באופן אידיאלי מבוססת על רכיבים אורגניים ומקומיים, החיוניים לקבלת כל הוויטמינים והמינרלים להם זקוק הגוף. בשרי איברים יכולים להיות מקורות משמעותיים למינרלים וקולגן המסייעים לריפוי המעיים.
שומנים – גוף הסובל מצמיחת יתר של קנדידה חסר בשומן מספק. שומנים רוויים מסוימים מכילים תכונות אנטי מיקרוביאליות, ולכן יש להעדיף שמן חמאה ושמן קוקוס, המכיל אף חומצת לאוריק המסייעת בהדיפת יתר הקנדידה.
רכיבים בריאים – מומלץ לאכול את רוב הירקות שאינם עמילניים, כמו גם דגנים שאינם גלוטן כגון קינואה, דוחן, וכוסמת.
מקורות חלבון באיכות טובה – כולל דגים טבעיים, בשרים ועופות אורגניים, הודו וביצים. יש להימנע ממוצרי סויה מותססים. שעועית, עדשים ואגוזים נחשבים כטובים, אך יש לוודא שמבשלים אותם כראוי כך שייספגו היטב בגוף.
שום – מזון אנטי פטרייתי חזק ביותר, ומומלץ לאכול ממנו הרבה.
עשבי תיבול.- כגון קינמון, כורכום, כמון וג'ינג'ר, הנחשבים למזונות אני דלקתיים.
תה צמחים – חלופה למשקאות המכילים קפאין. יש להעדיף במיוחד תה שוש, קמומיל, גי'נג'ר, ותה ירוק שהוא אפשרות נהדרת לתחושת רעננות, הגברת האנרגיה והפגת העייפות.
לעיסה מתונה והימנעות מאכילת יתר – למניעת בעיות עיכול, תסיסה בגוף וייצור סוכר בקיבה ובמערכת העיכול. סוכר מזין את הקנדידה וגורם לעייפות.
פעילות גופנית ונשימות עמוקות – חיוניות לריפוי וחיזוק הגוף והנפש. יש להקדיש זמנים קבועים מידי יום לתרגילי נשימה או מדיטציה מודעת. ברפואה הסינית המסורתית, קנדידה קשורה לרטיבות מוגזמת, ולכן קל להבין מדוע יש להזיע. שהייה בסאונה לעיתים קרובות והקפדה על פעילות גופנית משיבים את האנרגיה והחיוניות לגוף, ומפיגים את העייפות.