תזונה נכונה לטיפול בקנדידה

טיפול ואבחון קנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון קנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב חייגו עכשיו!

תזונה נכונה

מבחינה מעשית, קנדידה היא פטריית שמר הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. היא לא אמורה להזיק, ואפילו לוקחת חלק בכמה תהליכים חשובים המתבצעים בשגרה. כאשר אנחנו מדברים בפועל על קנדידה, עם זאת, אנחנו מתכוונים בדרך כלל לזיהום פטרייתי שהוא השכיח ביותר שיש. הפרה של האיזון במעיים, שעלולה להתרחש עקב כמה וכמה גורמים, עלולה להביא לזיהום ולתסמינים הלא נעימים המזוהים איתו.

התמודדות עם קנדידה אינה דבר פשוט, אבל בעזרת כמה התאמות תזונתיות ניתן לשפר את המצב פלאים. שינויים אלו בתפריט יוצרים "דיאטה אנטי פטרייתית", שצריכה להימשך ברוב המקרים תקופה של עד חצי שנה על מנת להביא לתוצאות המצופות. אי אפשר לחשוב היום על טיפול בקנדידה ללא אותם שינויים משמעותיים בתפריט, שאת המרכזיים שבהם נציג עבורכם.

מה מומלץ לסובלים מקנדידה לאכול?

המזונות שנכנסים לתפריט עבור הסובלים מקנדידה אמורים ברמה הכללית למלא כמה תפקידים – חיזוק הגוף והמערכת החיסונית, ניקוי הגוף ושיפור תהליכי העיכול – כאשר בדרך כלל מהסיבות האלה מדובר במאכלים אנטי אלרגניים. מאכלים העמוסים ברכיבים טבעיים, לרבות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, הם אלו שצריכים לקבל עדיפות.

בפועל, מדובר בכמה מאכלים בסיסיים מאוד שכדאי להכניס לתפריט. ירקות, ובעיקר ירוקים התורמים לניקוי הרעלים, מומלצים. עוד רצוי להכניס לתפריט התזונתי קטניות (לאחר השרייה שלהן במים) או דגנים מלאים.

שמנים על סוגיהם השונים – שמן זית, שמן אבוקדו, שמן שומשום ואחרים – עשויים אף הם לסייע לגוף, וכך גם תבלינים. חלק גדול מסוגי הדגים עמוסים ברכיבים תזונתיים חיוניים עבור האדם הממוצע (למשל סלמון, מקרל או סרדינים), ויכולים לתרום רבות לאלו המתמודדים עם קנדידה.

האדם הסובל מקנדידה רצוי שירבה בשתיית מים, בכמות של 10-8 כוסות לפחות מדי יום – גם כאשר לא מרגישים תחושת צמא. הסיבה לכך היא שהשתייה המרובה תורמת לסילוק פסולת מגוף האדם, לרבות זיהומים אפשריים שתקפו אותו.

בחלק מהמקרים ניתן לשקול בחיוב תוספי תזונה, שבין תפקידיהם ניתן למנות טיפול בבעיות זיהומיות ועיכוב שגשוגה של הפטריה. כך למשל תוספים הנחשבים לאנטי פטרייתיים מכילים בתוכם פעמים רבות שמן אורגנו, אגוז מלך או תמצית זרעי ענבים, ששילובם המושקל עשוי להתגלות כיעיל במיוחד.

המזונות שרצוי להימנע מהם

לצד המאכלים שרצוי להרבות באכילתם לצורך שיפור המצב, ניתן למצוא רבים שעושים דווקא את ההפך הגמור: מאכלים אשר צריכתם במהלך זיהום קנדידלי עלולה להזיק לגוף, או לכל הפחות להאריך את משך הריפוי. מדובר בעיקרו של דבר במאכלים ה"אהובים" על הפטריה, מזינים אותה ומסייעים לגדילתה.

מאכלים עמוסי סוכר, אפילו כאלו הנחשבים בעיני רבים לבריאים (פירות למשל) הם דוגמא מובהקת לכך. כן אפשר לאכול פירות דוגמת בננה או תפוחי עץ מדי פעם, אבל חשוב שלא להפריז איתם. שוקולדים, עוגות, ממתקים וחטיפים הם חלק מהמאכלים היותר מזיקים מהבחינה הזו.

עוד מומלץ לצמצם ככל שניתן את הצריכה של מוצרי חלב וגבינות בעלות עובש, קמח לבן ומוצרים המבוססים עליו, משקאות אלכוהוליים, מאכלים ומשקאות עמוסים בקפאין או בשמרים ועוד. משקאות קלים, תוססים וממותקים עלולים להזיק, ובנוסף לכך פחמימות המוגדרות כ"ריקות". עישון אינו מומלץ עבור אף אחד, ובמקרה של אנשים הסובלים מקנדידה ההמלצה הזו צריכה לקבל משנה תוקף.

בגדר חובה: התמדה

כבר מסקירת המאכלים שרצוי לאכול או להימנע מהם, אפשר להבין את המורכבות האפשרית שבשינויים התזונתיים. אם מוסיפים לכך את העובדה שמדובר כאן בתקופה ארוכה, מבינים עוד יותר את הקושי של לא מעט אנשים להתמיד בשינויים התזונתיים. לכן חשוב לפנות לאיש מקצוע הבקיא בהתמודדות עם קנדידה ולבנות יחד איתו תפריט תזונתי, שלוקח בחשבון את ממדי הבעיה וגם את המאפיינים האישיים של האדם.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

פטרת ועישון סיגריות: האם עישון סיגריות מגדיל את הסיכוי להופעת פטרת או קנדידה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב חייגו עכשיו!

המרכז לטיפול ואבחון קנדידה​
המרכז לטיפול ואבחון קנדידה​

המרכז לטיפול ואבחון קנדידה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון קנדידה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון קנדידה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.​

אז מה היה לנו בכתבה:
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!